2013. január 21., hétfő

Több mint 250 csomagot oszthattunk szét

Több mint 250 cipősdobozt, vagyis ennyi ajándékot gyűjtött össze és adott át a rászorulóknak a Baptista Szeretetszolgálat Egerben. A városban már hetedik alkalommal gyűjtöttünk, s ez alkalommal - testvéri összefogás keretében - nagy segítségünkre volt a helyi Golgota Keresztény Gyülekezet is, Hernádi János lelkipásztor vezetésével.

"A szükségnek sem neme, sem életkora, sem vallása nincs" - kezdte köszöntőjét a Dobó téren ifjabb Zentai László, az egri gyülekezet vezetőségi tagja. Hozzátette: olyan embereknek gyűjtöttek ajándékot, akik valóban rászorulnak, és örülnek is neki, s ebben Eger Önkormányzata, helyi iskola és a családsegítő szervezet volt a partnerük. Az összegyűlt 250 cipősdoboz többnyire jó szándékú egri emberek adománya - fogalmazott. Kovács Dániel, az Egri Baptista Gyülekezet lelkipásztora Isten szeretetéről is beszélt. Kiemelte, hogy voltak egri gyerekek, akik saját játékaikat adták ajándékba, de vittek cipősdobozokat szülők, nagyszülők, gyermektelenek is. Olyan is akadt, aki pénzösszeggel járult hozzá a jótékony akcióhoz. Lemondani valamiről másnak a javára, igazi jó cselekedet, ami tetszik az Istennek, fontos, hogy amikor adunk, tudjunk erről az igazságról, és ez formálja a gondolkodásunkat, a minket körülvevő, szükségben élő emberekhez való viszonyulásunkat. Isten annyira szeretett bennünket, hogy életét adta értünk, Jézusban meglátogatott bennünket a Menny, eljutott hozzánk a legnagyobb ajándék, az ingyen kegyelem.


A belinkelt videó a TV Eger híradásából származik.

A cipősdobozba zárt ajándékokat 2012-ben a Városháza aulájában osztottuk ki, nagyban segítettek nekünk a golgotás testvéreink is. Olyan fiataloknak adtuk át a csomagokat, akik semmit vagy csak nagyon kis értékű ajándékot kapnak, hogy a Karácsonyuk gazdagabb, örömtelibb lehessen. Mindezzel - az egri emberek összefogására építve - Isten mindent átfogó szeretetét kívántuk a gyakorlatban bemutatni. Nagyon jó érzéssel töltött el bennünket, hogy az általunk gyűjtött, sok esetben saját magunk által összeállított ajándékokat személyesen adhattuk át a kiválasztott gyermekeknek. Az a kívánságunk és imádságunk, hogy bárcsak Jézus Krisztusnak is úgy tudnának örülni, mint ahogyan elmosolyodtak és felcsillant a szemük az ajándék láttán. A mi Istenünk csodálatos, igazi Úr és igazi örömforrás. Méltó arra, hogy ez a kis akció, a 250 gyermek öröme is őt dicsérje, ezért találkozunk jövőre is!