2012. november 30., péntek

Szeretet a cipősdobozban!

2012. december 3-án, hétfőn elindult - immár hetedik alkalommal - a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi Cipősdoboz Akciója Egerben. A Magyarországon 2004 óta tartó adventi jótékonysági kezdeményezés után ma már minden megyében található gyűjtőpont, és tavaly országos szinten 24.500 doboz gyűlt össze, a Szeretetszolgálat munkatársai 2.500 cipősdoboznyi ajándékot juttattak el Erdélybe, Böjte Csaba Atya árvaházainak. Ez az idén is így történik majd. Egerben évente átlagban 400 doboz kerül a leginkább rászorulókhoz, tavaly ez a szám 350 volt, máskor csaknem elérte a 700-at.

IDÉN A DEÁK F. ÚT 9. SZÁM ALATT TALÁLHATÓ AZ EGYETLEN EGRI GYŰJTŐPONT, itt DECEMBER 3-18-IG, az alábbi rend szerint várjuk a csomagokat:
- December 3-7-ig: 15.00 és 18.00 óra között
- December 10-18-ig hétköznapokon: 14.00 és 18.00 óra között
- Minden decemberi vasárnapon: 17.00 és 20.00 óra között

A TV Eger beharangozó videója a 2012-es egri akcióról:



A 2011-es (!) Cipősdoboz akció nyitó eseményéről készült videó, többek között Ákossal.



Az egri program idén számos elemében megújul. Rázsi Botond alpolgármesterrel közösen az Eger MJV Önkormányzata fenntartásában működő általános iskolákat arra kértük, hogy - az adatvédelmi rendelkezések szigorú betartása mellett - segítsenek nekünk megtalálni a leginkább rászoruló egri családokat. Az ő közvetítésükkel kívánjuk szétosztani az ajándékcsomagokat egy rövid, Dobó téri ünnepség keretében, december 22-én. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a gyülekezetünkbe járó gyermekek aktívan részt vegyenek az ajándékok átadásában.

AJÁNDÉK A CIPŐSDOBOZBAN??!! IGEN!

- Keressen egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt, és amennyiben ez lehetséges, úgy a tetejét és az alját is külön-külön vonja be a csomagolópapírral!
- Döntse el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánja ajándékát és ezt írja is fel a doboz tetejére!
- Nincs más hátra, mint megtölteni a dobozt szeretettel, kedves ajándékokkal!

MI KERÜLJÖN A CIPŐSDOBOZBA?

Feltétlenül olyan ajándék, melynek az Ön gyermeke is örülne! Nagyon fontos, hogy szívből, az igazi ajándékozó szeretetével és kreativitásával állítsa össze a csomagot! Gondoljon arra a gyermekre, aki karácsonykor megkapja a dobozt!
A fentiek szerint - ha csak lehetséges - új, de mindenképpen kifogástalan állapotú játékot, iskolai eszközt, higiéniai eszközt, valamint egyéb, az apróságoknak kedves dolgokat helyezzen a dobozba!

Példák: kisautó; labda; baba; plüss-, vagy műanyag állatka; jojó; világító, vagy hangot adó játék és hozzá extra elem; toll; ceruza; számológép; zsírkréta; kifestő; jegyzettömb; fogkefe; fogkrém; szappan; fésű; cukorka; nem töltött csokoládé; nyalóka; rágógumi; napszemüveg; póló; játék ékszer; hajgumik; óra; kis képeskönyv; stb.; Kedves lehet egy családi fotó néhány jókívánsággal…

NE KERÜLJÖN A CIPŐSDOBOZBA!

Agresszivitásra késztető kép, vagy játék: pisztoly; kés; ilyen pc-játék; konzerv; romlandó étel, vagy gyümölcs; folyékony dolog: sampon; testápoló (vagy ezeket igen gondosan csomagolja be egy zárható tasakba!) gyógyszer; törékeny tárgy; erotikus, vagy pornográf tartalmú újság és tárgy; semmilyen alkohol tartalmú ital. Köszönjük, hogy figyel erre!

Az egri akció mottója: Máté evangéliuma 25. fejezet, 31-40.
„Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek eléje minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja." "Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ kezdete óta számotokra elkészített országot. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akár csak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg.”

Pontos országos és helyi információk az Interneten:
Web: ciposdoboz.hu
Blog: bgyeger.blogspot.hu
Facebook: Baptista Gyülekezet Eger, illetve Cipősdoboz akció - Baptista Szeretetszolgálat
Telefon: 20/886-2074, 20/886-0777, 20/886-4428