2012. november 22., csütörtök

Felkészülni, vigyázz, kész, CIPŐSDOBOZ!

„Angliában egy nagymama a II. világháború után ajándékokat csomagolt egy cipősdobozba, és elküldte azt egy környékbeli szegény gyermeknek. Egyszerű tettét több ezren követték, s a cipősdobozba zárt szeretet azóta áttört határokat, korokat, életszemléleteket, és mozgalommá fejlődött.
A Baptista Szeretetszolgálat évekig külföldről kapott cipősdobozokat osztott, majd 2004-ben indította el hazánk első önálló akcióját, akkor még egyetlen gyűjtőponttal. Ma már minden megyében, és a főváros minden kerületében található gyűjtőpont, így Egerben is már 2005 óta folyamatos az adventi szeretet-akció.

Hamarosan indulunk a számos elemében megújuló Cipősdoboz Akcióval, melynek részleteiről november 28-án, szerdán 14.00 órakor sajtótájékoztatón számolunk be az Egri Baptista Imaházban (Deák F. u. 9.).
Addig is itt van néhány nagyon fontos információ a 2012-es programmal kapcsolatban:
http://ciposdoboz.hu/

A FÉLREÉRTSEK ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN…
Ez az akció a Baptista Szeretetszolgálat munkájától teljesen elkülönül. Örülünk minden jó kezdeményezésnek, még akkor is, ha sajnos sokan összekeverik az egyik akciót a másikkal. Fontosnak tartjuk azonban hangsúlyozni, hogy a Szeretetszolgálat 2012-es egri Cipősdoboz Akciója december 3-án indul, a gyűjtést a Deák Ferenc út 9. szám alatt végezzük, és együttműködő partnerünk Eger MJV Önkormányzata, valamint a városi fenntartású általános iskolák sora. A Fidesz nem tartozik partnereink közé, hiszen a Baptista Szeretetszolgálat nem működik együtt politikai pártokkal.