2012. november 20., kedd

Mondókázzunk!


Jó együtt időt tölteni. Sok gyermek szeretetnyelve - ahogyan hozzá legkönnyebben eljut a szülő gondoskodása, szeretete - éppen a "minőségi idő". Van olyan apróság, aki akkor érzi igazán, hogy figyelnek rá, törődnek vele és szeretik, ha apa, vagy anya a karjában tartja, simogatja, hosszan megöleli. Neki talán még szavak sem kellenek. Más emberpalánták éppen a becéző szavakban értik meg a szülő szeretetének mélységét, a kedves beszéd útján találnak rá az édesanya, vagy édesapa szeretetének mélységére. Megint más gyerkőcöknek az az igazán kifejező, ha időről-időre apró ajándékokat kapnak, meglepetések várják őket. Egyes gyermekek a szülők gondoskodását, odaadását az áldozatkészségben, szívességekben ismerik fel leginkább. Úgy is kifejezhetjük azonban, hogy "a tiéd vagyok és te az enyém", "érted vagyok", ha odaszánjuk az időnket, ha figyelünk a gyermekünkre, meghallgatjuk, vele vagyunk. Ez a "minőségi idő" szeretetnyelve.

Mindezek jó elegye például a közös játék, a meseolvasás, de ezek ötvözete, a mondókázás is. A népi mondókák mondogatásával töltött aktív, játékkal fűszerezett idő nagyon-nagyon hasznos mind a szülő, mind gyermeke számára. Nem csoda, hogy ez az esemény igen népszerű Eger Gyermekkönyvtárában, olyannyira, hogy ha nem az elsők között jelentkezünk, könnyen a "MEGTELT" - üzenettel találkozhatunk.

Nos, nálunk még van hely, mindenkit nagy szeretettel várunk, elsősorban azonban a 3 év alatti gyerkőcöket és szüleiket! Részletek a plakáton, illetve a megadott telefonszámon!