2012. november 6., kedd

"Miénk itt a tér!" - hálaadás megújulással

Hálaadó istentiszteletre gyűltek össze az Egri Baptista Gyülekezet tagjai 2012. novemberének első vasárnapján. Az ünnepségen az elmúlt év lelki, testi és anyagi áldásaiért mondtunk köszönetet annak, akitől minden jó és tökéletes ajándék származik. Különös okunk is volt a hálára, hiszen imaházunk a hívő emberekhez méltó összefogásnak, hitbeli lépéseknek és Isten áldásának köszönhetően - két év törlesztés után - teljesen tehermentessé vált: visszafizettük a banki kölcsönt.
Közösségünk 2010. szeptemberében vásárolta meg - saját pénzből és banki hitelből - a Deák Ferenc út 9. szám alatti, sok lehetőséget tartogató épületet, miután a terveink és taglétszámunk is jócskán túlnőtt már az addigi kereteken.

"Mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra." - olvasható Pál apostol thesszalonikaiakhoz írt levélben. Ennek szellemében az aratáshoz, szürethez kapcsolódóan minden évben Isten áldásáért, gondviselő szeretetéért adunk hálát a baptista gyülekezetekben. Sokféle módon tesszük ezt, idén Egerben igyekeztünk megújulni: meghívtuk városunk egyik vezetőjét, és a délelőtti istentisztelet keretében Rázsi Botond alpolgármester adott hálát Eger városának a mai időkben igen ritka, kiegyensúlyozott gazdasági helyzetéért, gyarapodásáért. A városvezető a hála okok között sorolta fel azt is, hogy az egri intézményrendszer jól működik és megőrizte az eddig elért eredményeket, valamint kiemelte: hálásnak kell lennünk azért, hogy megújulhat Eger belvárosa és ez áldás a helyi lakosoknak, vonzóerőt jelent a hozzánk látogatóknak. Az alpolgármester kiemelte: hiszi, hogy a mindennapos küzdelemért és a jelentkező nehézségekért is lehetünk hálásak, hiszen ezek megélése adja az üzemanyagot a későbbi sikerek eléréséhez.


(A TV Eger híradós anyaga)

Megújultunk abban is, hogy a délelőtt folyamán tartott ünnepi istentisztelet, majd a közös pizzázás és süteményfogyasztás után kisebb csoportokban, beszélgetés és imaközösség keretében mondtuk el személyes hála okainkat. Nagyon jó volt átélni, meglátni és egységben, imádságban megköszönni azt, hogy a sok-sok áldás (pl. balesetek természetfeletti elkerülése, egészségünk megléte, családunk gyarapodása, a békességünk, a boldog élet, vagy éppen új munkahely megtalálása) fölött ott áll az Úr Jézus Krisztussal való személyes kapcsolat, Isten gazdag kegyelme és hűsége.

Nagy élmény, a közösséget is megerősítő dolog az, amikor egy szívvel tudunk hálát adni a bűntől való szabadulásért, Jézus egyszeri és örökre érvényes áldozatáért.