2011. december 26., hétfő

350 cipősdoboz Egerben - zsúfolásig megtelt a gyülekezeti ház

A december 1-18-ig tartó egri akció keretében 350 cipősdobozba csomagolt ajándék érkezett, ami jelzi, hogy a sokat emlegetett válság ellenére is van az emberekben készség a jóra, arra, hogy tegyenek mások öröméért. A helyi Baptista Gyülekezet végezte a gyűjtés koordinálását, ügyeleti rendben vártuk az imaházban az ajándékokat, valamint két adventi hétvégén a Dobó téri karácsonyi vásárban is le lehetett adni a gyermekeknek szánt ajándékokat. A csomagokat ezúttal nem egyszerűen továbbadtuk, hiszen sokkal több volt a célunk:azt szerettük volna, hogy a megajándékozottakkal találkozhassunk és kis műsorral, valamint a Jézusról szóló örömhír megosztásával szolgálni is tudjunk feléjük. Jó volt látni a zsúfolásig megtelt gyülekezeti házat, hallani, ahogy az ünnepségen megjelent 100 gyermek - kísérőivel együtt - énekli a karácsonyi éneket:
"Újra itt a szép Karácsony, szikrázik minden, hópihe száll.
Csengő szól és gyertya lobban, Ünnepek Ünnepe itt van már.
Jézus Krisztus, hála néked, Isten Fia, megtartó,
értünk jöttél el a Földre, Terád vártunk Megváltó."

A sajtónyilvános ünnepségen köszöntőt mondott Rázsi Botond alpolgármester, majd átadtuk a csillogó szemű apróságoknak az ajándékokat.

Jövőre az akció további fejlesztését tervezzük, Isten dicsőségére, az ajándékozók és a gyermekek örömére! ;) Nagyon köszönjük az ajándékozóknak az akcióban való részvételt, hisszük, hogy Isten jobban meggazdagította őket ezen a Karácsonyon az által, hogy ők maguk is szélesebb körben adhattak, tiszta szívből! Mindenkinek áldott Újévet, továbbra is egymás iránt, de leginkább az Úr Isten iránti nyitott szívet kívánunk!

A sajtóban megjelent eddigi beszámolók elérhetők az alábbi linkeken:
TV Eger Híradás - december 22.
EgriSzín - december 22.
Egri Hírhatár - december 21.
Rádió Eger - december 27.

Köszönjük a beszámolókat az újságíróknak!