2011. április 11., hétfő

Hit és számvetés

Az elmúlt év tavaszán Isten elénk hozott egy hirdetést, melyen egy impozáns barokk villa fényképe volt látható Eger belvárosában. A gyülekezet vezetősége megtekintette a Deák Ferenc úti épületet, és úgy láttuk, hogy az utcafronti rész mindössze két válaszfal elbontásával alkalmas lenne egy száz férőhelyes imaterem kialakítására. A többi helyiség - csupán némi festés, parketta-felújítás után - egyéb szükségeinket töltheti be, kiváló közösségi térként használható. Lehetetlennek tűnt a vásárlás, mégis mindig visszatértünk gondolatainkban ehhez az ingatlanhoz. Láttuk, hogy ha ez Isten akarata, a "kistermünk" lesz akkora, mint a Vörösmarty úti teljes imaházi rész volt. A kiszemelt épületben ezen kívül impozáns előcsarnok, konyha, tálaló, gyermek bibliaköri terem, iroda és jól kiépített vizesblokk is van. Az ingatlanhoz tartozik egy nagy alagsori terület, több helyiséggel: két szoba, egy nagyobb terem, egy tároló, egy műhely, valamint egy zuhanyzó, két vizesblokkal. A tetőtér később akár beépíthető, remek közösségi funkciókat láthat el, ha Isten úgy akarja.
A főépülethez csatlakozik egy újabb építésű irodai szárny is, ahol már elkezdtük kialakítani a három hálószobával és egy „nappali-konyha-étkező” helyiséggel rendelkező szolgálati lakást, és még egy vendégszobánk is lesz zuhanyzóval. Az alsó szinten hat garázs húzódik, melyek nagy részét bérbe adtuk: a szomszédos nyugdíjbiztosító irattárként használja. A környezet a főútvonal közelsége ellenére csendes, az udvar tágas, kényelmesen beállhat legalább 10-12 gépkocsi. Elhittük azt, hogy ezt a csodás épületet nekünk adhatja az Úr, hiszen Ő tudja, hogy eddigi imaházunkat már kinőttük a 30 év alatt, amikor kegyelemből 12-ről 60-ra növekedett a taglétszámunk.


A folyamatos, buzgó imádságok mellett jól átgondolt, hitből fakadó felajánlásokat tettünk. Egyszeri, nagyobb összegeket szántak oda a testvérek, valamint sokan elkötelezték magukat arra, hogy a következő két évben –havi rendszerességgel- adakoznak a cél érdekében. Egyházvezetőink, Mészáros Kálmán elnök, Mészáros Kornél főtitkár, Papp János ügyintéző és Szabó Zoltán gazdasági igazgató is rengeteget segítettek a tárgyalásokban, az azonnali vásárláshoz szükséges kölcsön felvételében. A vételár a hirdetésben szereplő összeghez képest 19 millió forinttal csökkent! Mészáros Kornél főtitkár testvér szeptember végén írta alá az adásvételi szerződést, december elején pedig el is adtuk a régi imaházunkat, így 15 millió forintra apadt az adósságunk. Ez persze a következő másfél évben még mindig igen nagy terhet ró ránk, mégis mindenben, ami történt, Isten kezét, világos akaratát látjuk.

Ahogyan Papp János missziói titkár tájékoztatója hamarosan eljut a gyülekezetekhez, úgy kérünk mi is benneteket, hogy ha Isten indít, legyetek az Ő eszközei! Szeretettel kérjük benneteket, testvérek, hogy – lehetőségeitekhez mérten - segítsetek nekünk. A húsvéti országos célgyűjtésből befolyó adományokkal a hitben vállalt terheink hordozásához, banki kölcsönünk törlesztéséhez, a későbbi, missziós célokat segítő fejlesztéseink kivitelezéséhez járulhattok hozzá. Meg vagyunk győződve arról, hogy a közös tehervállalás által akár megláthatjuk a két éves hitpróba végét. Ebben a reményben hit által hálát adunk Istennek értetek és áldozatvállalásotokért is. Isten nem végez félmunkát, így bizalommal vetettünk számot. Hisszük, hogy ez a ti szívből jövő segítségetekkel eredményes lesz, beteljesedhet. Ahogy drága Urunk mondta: "elvégeztetett, kifizettetett!"

Zentai László megbízott lelkipásztor Eger