2011. április 17., vasárnap

Húsvétkor Egerre figyelnek a magyar baptisták

Ahogyan arról az egész blogban szóltunk eddig, csodálatos módon vezette Isten az Egri Baptista Gyülekezetet. Ennek egyik fontos eleme volt az, hogy egyházunk vezetőivel egy hullámhosszra kerültünk. Ez nem volt a legkönnyebb dolog, hiszen amikor megláttuk a Deák Ferenc út 9. szám alatti ingatlant, csupán 18 millió forintunk volt, de talán még annyi sem. A vételár 69 millió...mit lehet tenni? Túl nagy a különbség. "Ha belebetegszünk, akkor sem tudunk összehozni annyit, a vételárat pedig biztosan nem lehet 60 millió alá levinni..." "Pedig milyen csodálatos lenne ez az épület, mennyi mindenre alkalmas lehet Isten kezében..." - mondtuk sóhajtozva.
Nos, Isten nagyjából két hét vajúdás alatt eggyé kovácsolt minket. A súlyos összegek kifizetésére sok gondolkodás és imádság után banki hitelre vonatkozó, konkrét javaslattal élt az egri vezetőség, s ezzel megkerestük Papp János missziói titkár testvért. Ahogy felvette a telefont, elkezdte mondani, hogy az egyházvezetők mire jutottak, s hogy konkrét javaslatuk lenne az összeg kifizetésére, sőt, már lépést is tettek: ajánlatot kértek az egyik pénzintézettől rövid futamidejű finanszírozásra. Pontosan ugyanaz a gondolat, teljesen megegyező konstrukció.Persze így egyszerű, így logikus - utólag, de az egység Istentől van. Azóta tudjuk, látjuk, értjük, hogy az Úr mit és miért tett. Mindig csak egy lépést engedett látni, de az új ingatlan vételárának kifizetésével, a részletek és a kamatok törlesztésével kapcsolatban nem hagyott cserben - jó előre megnyugtató képet mutatott nekünk. Ja, és a végső vételár? 50 millió forint! Legyen áldva a mi Istenünk!

Ennek a folyamatnak nagyon sok eleme van, hitbeli felajánlások, remények, melyek közül néhány már beigazolódott. Fontos részt jelent Húsvétkor az országos ünnepi gyűjtés is, melyet az egyházi elöljáró testvérek döntése szerint az egri ingatlanvásárlásra fordít a honi baptista közösség. Nagy hittel és reménnyel várjuk ezt az ünnepet, ezúttal nem "csupán" a Feltámadás, de az Egri Baptista Gyülekezet hitlépéseire adott menyei válaszok miatt is.



AVI formátumban letölthető itt...
MPEG2 formátumban letölthető itt...

A videó aláfestő zenéje egy keresztény dal, amely Isten hatalmáról szól, Chris Tomlin arról énekel, hogy ha Isten velünk, ki lehet ellenünk, ha Isten velünk, akkor ki tud bennünket megállítani? A mi Istenünk hatalmas, erősebb, nagyobb mindennél. Mi egriek ezt megtapasztaltuk és hisszük, hogy még csak nagyon az elején járunk ennek az útnak. Az imaház megvásárlása és kifizetése szép és nagy dolog, de Isten kezében nem az épület, hanem mi vagyunk az edények, bennünket akar vezetni, minket szeretne használni az Ő céljaira. Nem önmagában az épülettel, hanem velünk, az Ő gyermekeivel van célja. Várjuk, hogy meglássuk, mi ez, de egyet tudunk: legszebb napjaink még előttünk állnak!

Ha valaki támogatni szeretné az egri célokat, segítené a vásárlást, a törlesztést, a bal oldalon megtalálja számlaszámunkat és egyéb elérhetőségeinket. S ha valaki ránk kíváncsi, tudni szeretné, hogy mi is ez a "projekt", nos, itt egy összefoglaló az eddigi videóanyagokból, hogy ne kelljen sokat keresgetni.
Az első videó: még nem tudtuk, de hittük, hogy miénk lesz az ingatlan a belvárosban...



Már "kapun belül" 1 - októberben, még az átalakítások előtt...



"Kapun belül" 2...



"Kapun belül" 3...



Köszönjük a sok bátorítást, érdeklődő e-maileket, telefonokat és az imákat, melyeket értünk mondanak a testvéreink! A blogon igyekszünk továbbra is frissen beszámolni minden eseményről, valamint hamarosan a Facebookon is ott leszünk. Kérjük testvéreinket, barátainkat, hogy amennyire lehetőségük engedi, támogassák Isten egri céljait! Üdvözlet és áldás mindenkinek EGERBŐL!