2010. november 22., hétfő

Hamarosan indul a CIPŐSDOBOZ AKCIÓ Egerben is!

Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik, más meg szűken méri a járandóságot, mégis ínségbe jut. Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül." (Példabeszédek 11:24-25)

2010. november 27-én indul hivatalosan a Magyar Baptista Szeretetszolgálat jól ismert „CIPŐSDOBOZ”-akciója. Egerben ismét a Baptista Gyülekezet végzi a gyűjtést, immár az új, raktárral is rendelkező imaházban, a Deák Ferenc út 9. szám alatt. (A „Háromfarkas” toronyházzal majdnem szemben, a Nyugdíjbiztosító mellett). Egerben az elmúlt négy évben csaknem 1500 apróságot tudtunk megajándékozni. A cipősdobozokat december 18-ig gyűjtjük ügyeleti rendszerben december 4-én, 11-én és 18-án szombaton 10.00-től 16.00 óráig, valamint az akció utolsó hetében, hétköznapokon, december 13-tól 17-ig 15.00 órától 18.00 óráig.
Ha a megadott időpontok nem felelnek meg, vagy más okból érdemes egyeztetett időpontban találkoznunk (pl. egy-egy intézmény sok dobozzal érkezik), kérjük, hívjanak telefonon: 20/886-4427, 20/886-4428.

Az egriek nyitottak arra, hogy részt vegyenek ebben a szép akcióban:
Az Egri Baptista Gyülekezet évek óta bevonja a helyi lakosságot az akcióba, városunkban a legtöbb doboz 2009-ben gyűlt össze, csaknem félezer ajándékot tudtunk szétosztani a városban és környékén élő szegény sorsú apróságoknak. Három éve hasonló mennyiség érkezett.

Nem titkolt vágyunk az sem, hogy a “Tízezer gyermek karácsonya” cipősdoboz ajándékai -sok kisgyermek örömén túl- a tolerancia és szeretet jelképévé váljanak Magyarországon. Azt tapasztaljuk országosan és Eger városában is, hogy Advent idején a legtöbb ember szívesen osztja meg a szívét másokkal. Ebben az esztendőben is szeretnénk mozgósítani az egész magyar társadalmat, mert adni jó, adni felüdülés, ahogyan a Biblia is tanít.

Kérünk minden nyitott szívű „csomagolót”:
Keressen egy üres cipősdobozt és töltse meg aranyos, hasznos dolgokkal! Bármivel, aminek gyermekként, vagy egy kisgyermek szülőjeként Ön is örülne.

Felbontott édességet, gyümölcsöt, veszélyessége, vagy életkori határai miatt nem gyermeknek való tárgyat, elhasznált játékot, ruhát azonban kérjük, NE használjon fel a csomaghoz!

Fontos, hogy az elkészült dobozra csak írja rá, milyen korú és milyen nemű gyermeknek szánta azt. Kérjük, ne csomagolja be a dobozt, de ha teheti, csomagolóanyaggal együtt hozza el a gyűjtőpontra!

ÖTLETEK
Cipősdoboz… Kicsinek tűnik, de a szeretetnek nincs mértékegysége.
Elfér benne sál, sapka, kesztyű, kis ruhanemű, csokoládé, gumicukor, tisztálkodószer, írószer, megannyi gyermekjáték: autó, kisebb baba, állatka, építő, kifestő, színező. Az igazi ajándékozó kreatív, mert szeretetből ad.

Sajtóanyag LETÖLTHETŐ ITT...

Bővebb információ:
20/886-4427, 20/886-4428
zentailaci@gmail.com
Központi információs oldal: http://ciposdoboz.hu/