2010. november 29., hétfő

Az új életet, a helyreállást hozza Jézus!

Advent van, várakozik a Föld. A tavaly a missziós munkájának 400. évfordulóját ünneplő baptista közösség kis csapatot jelent, ha Egerről van szó, de ebben a városban is az értünk Földre érkezett Megváltó jó hírét hirdetjük. Szeretnénk, ha mindenkihez eljuthatna a Jézus szenvedéseiről, kereszthaláláról és diadalmas feltámadásáról szóló örömüzenet. Igen, az Ő története valóság, erős igazság, s aki ebben hisz, újjászülethet, megújulhat, helyreállhat. Ezt életünkkel, tapasztalatainkkal tanúsítjuk és Isten iránti hálából, nagyon szívesen beszélünk erről. Tudjuk és valljuk, hogy a mai számos értelemben jelentkező válságra Isten és az Ő küldötte, Jézus Krisztus az egyetlen megoldás! Karácsonykor is az az igazi ünnep, ha Ő kerül a középpontba.

Ez a Jézus, aki apró kisbabaként érkezett hozzánk, naggyá, hatalmassá növekedett, érett férfiúként tökéletesen engedelmeskedett az Atya Isten megmentő szándékának és kegyetlen halált halt érted és értem. Mert a bűnért való bocsánat nem ingyenes, valakinek fizetnie kellett. Ugyanakkor Jézus a Kereszten egyetlen, örök érvényű áldozatot hozott, s amikor meghalt, a jeruzsálemi templomban a szigorúan elzárt "Szentek Szentje" díszes függönye kettészakadt. Ez jelképezi, hogy szabad az út a hatalmas Isten jelenlétébe, ahol megérint az Ő szeretete, békéje, ahol megértjük, mit tett személyesen értünk a teremtő, mindenható Úr. Ezt hozza el Karácsony ünnepe, amikor a Menny és a Föld találkozására emlékezünk, sőt át is élhetjük azt!

Körülöttünk minden a nagy ünnepre, a szeretet estéjére készül, csak éppen nagy többségben kihagyva ebből az ünnep szerzőjét és az ünnepeltet. Szívből kívánjuk Kedves Olvasó, hogy Nálad ne így történjen! Szükségünk van a Megváltóra, a Szabadítóra, csak Vele és Általa lehet igazi az ünnep, igazi az Élet!

Áldott Adventet és Karácsonyt kívánunk magunknak is, melyet immár hamarosan az új, Deák Ferenc úti épületben ünnepelhetünk meg. Ilyen értelemben különleges lesz ez az év végi csoda, de frissé és élővé nem ettől, hanem az élő Jézus Krisztustól válik. Vele akarunk találkozni mi magunk is.