2010. október 16., szombat

És ha csillog utána a padló, tudod, hogy ott járt..Ki? A takarító(nő)!

2010. október 16-án összefogással teljes por- és pókháló mentesítést végeztünk, nagy szellőztetéssel, így tulajdonképpen alpesi levegőt szívhat minden betérő. Volt pókháló bőven, ha elég ereje volna ennek a csodálatos szerkezetnek, majdnem elég lett volna a partvisokkal és törlőrongyokkal leszedett mennyiség egy pók-rabicfal emeléséhez. Ez persze csak a történet tréfás része. Sokkal inkább említésre méltó a testvérnők kiváló- és odaadó, valamint a tisztítószerek kegyetlen hadjárata: a mellékhelyiségek ragyognak! (Erről nem készült fotó, de tessék nekünk elhinni.. ;))

Büszkén állíthatjuk, hogy az egri nők kitettek magukért, folytatja a történelmi hagyományokat. Mellettük két férfi harcos jeleskedett a seprűnyél túloldalán...

Ami a következő munkákat illeti, lesz egy kevés dolgunk a vízzel, több az elektromos hálózattal, aztán az udvarral, főként a bejárat rendezésével és a feljáró rámpa és lépcső rendbetételével. A konyha még nem áll a helyzet magaslatán és persze szükség lesz meszelésre, a felső képen látható helyiségben pedig az oldalfalak festésére, színezésére. Szeretnénk otthonos, barátságos környezetet kialakítani a leendő egri imaházban.

Az alagsorban (középső kép) van egy helyiség, melyet rengeteg polc vesz körbe a fal mentén. Az akták nagy részét elvitte a korábbi tulajdonos, de ott marad egy rakás szemét és egyéb kiegészítő, amivel volt bőven dolga a gyülekezetnek - és még lesz is. Ugyanakkor remek tároló lehetőségek rejlenek ebben a szobában - persze csak rövid távon. Szerintünk ennél sokkal "magasztosabb" célokat kell, hogy szolgáljon az alagsor is a maga jó adottságaival. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai szerint akár ott ki lehetne alakítani akár nappali ellátáshoz szükséges helyiségeket is. Van vizesblokk, van több szoba, van konyhának, vagy étkezőnek is alkalmas helyiség. Majd meglátjuk, Isten merre vezet bennünket, de abban biztosak vagyunk, hogy célja van ezzel az épülettel és a gyülekezetünkkel, hiszen eddig is ő fogta a kezünket, így táncoltunk végig "a penge élén", melyet ez a nagyon bonyolult adás-vételi procedúra jelentett.

Amikor a falakat kivettük, a por belepte a felső szintet, a szombati takarítás során látszott meg igazán, hogy az épületnek már régóta nincs igazi gazdája. Rengeteg por jött le az ajtókeretek, a polcok, egyéb peremek letörlésével. Most azonban már teljesen tiszta a levegő, jöhet a további lelkes munka. A gyülekezet egyértelműen készen áll a nagy feladatra, hálásak vagyunk az Úrnak mindenért, ami eddig történt velük és azért is, ami történni fog. Örömmel végezzük el azt a sok feladatot, ami az eddiginél sokkal sűrűbbé teszi az életünket, ez ugyanis nem csak szép munka, de nagy lehetőség is arra, hogy összehozza a közösséget, megszilárdítsa a testvéri kapcsolatokat. Közös munka, közös étkezések, ima, beszélgetések - ennél jobban semmi nem építi a gyülekezet kapcsolatait. Hálásak vagyunk, hogy Isten elvezetett idáig. Kíváncsiak vagyunk a folytatásra...