2010. október 15., péntek

Rabicfal darabokban eladó!

Beindult a "baptista henger"... 2010. október 15-én bontottunk... Délután fél négyre -amikor a sorok írója munka után megérkezett, hogy átöltözzön dolgos ruhába- a szorgos és értő kezek már mindent elvégeztek.

A képen jól látható a fal megnyitása utáni kezdetleges állapot. Drótháló fonta át a gyenge falat, tégla nincs, így gyakorlatilag jó néhány talicskányi apróra zúzódott törmeléket lehetett kivinni az udvari konténerbe.

Az egriek és a körzet férfi testvérisége is képviseltette magát, a nőtestvérek ebédet készítettek a jelenlegi, Vörösmarty úti imaházban. A falbontást Papp József, szomolyai kőműves-ezermester vezette (felső képen), segített Tardról Barta Gyula testvér és az egriek közül is többen reggeltől odaszánták a napjukat erre a kemény- és nem kis porral járó feladatra. Leginkább a gyülekezet idősebb tagjai jeleskedtek, de néhányan a középkorúak közül is tudtak most aktívan tenni Isten ügyéért, az egri gyülekezet terveinek mihamarabbi megvalósulásáért.



A szombati takarításban már még szélesebb összefogás lehetséges a Deák Ferenc úti villában. Délutánra felsejlett egy szép gyülekezeti terem képe: "kiszedtük a falat". Az egyes szám szándékos. Korábban valóban mindkét oldalsó pengefal eltávolítását terveztük, miután úgy döntöttünk: jelenleg -és középtávon szintén- nincs szükségünk egy olyan nagy teremre, amely 120 főt fogadhat be. Megelégedtünk most azzal, hogy kivettük az egyik oldalsó elválasztó építményt - egyébként egy hálós, ún. rabicfalat.

Gyülekezetünk 55 tagú, látogatókkal együtt vagyunk általában 70-en. Megmaradt az egyik fal, tehát van egy újabb termünk, s így a harmonikafalas közösségi tér adta lehetőségekkel együtt négy szekcióban is lehet beszélgetni, előadást hallgatni, imádkozni - mindezt anélkül, hogy el kellene hagynunk a főépületet. Ha pedig nagyobb rendezvény, ünnepi istentisztelet következik, egybenyitjuk a termeket. Megtehetjük, hiszen a még álló oldalfalon egy kétszárnyú, impozáns, nagy ajtó zárja le a nyílást.

Jó volt látni a gyülekezet, a körzet tagjainak odaszánását a munkában, porban, koszban. Legtöbben közülük véresre bontották a kezüket, hiszen nem akármi egy dróthálóval erősített fal bontása. Hamarosan ismét jelentkezünk.