2015. június 22., hétfő

A bemerítés az újjászületés ünnepe

2015. június 21-én három új testvérünknek örülhettünk a Szomolyai Baptista Imaházban tartott bemerítési istentiszteleten. A csodálatos változást egyáltalán nem a bemerítkezés hozta el: már megtörtént az életükben az Istennel és az Ő Fiával való személyes találkozás, a vasárnapi ünnep csak ennek a fizikai kifejezése, jelképe volt, de ebben is követték Jézus példáját. A bemerítés szolgálatát Bódis Sámuel ügyintéző lelkipásztor végezte.

Ráeszméltek arra, hogy széthulló, kérdésekkel és kétségekkel teli életükre ott a megoldás egy személyben, akit úgy hívnak: Jézus Krisztus. Rádöbbentek arra is, hogy van egy mennyei Édesapa, aki szó szerint lehozta nekik a csillagokat, hiszen a Földre érkezett Jézus az életét áldozta azért, hogy ők visszatérhessenek az atyai házhoz.


Kökényné Margó elmondta, hogy Isten csak egy szokásként volt jelen az életében, akivel így semmiféle személyes viszonya nem volt, s így Isten erejével sem találkozott soha.


Ez akkor változott meg, amikor találkozott az élő Jézus Krisztussal, Isten végtelen és közvetlen szeretetével és a bűnbocsánat örömével. Nagy élmény számára a gyülekezethez való csatlakozás is, hiszen olyan testvérek veszik körül, akikkel együtt követheti Istent, imában minden kihívást, próbát, de minden örömöt is Isten elé vihet. Imádságban és szeretettel hordozza családját, akik még nem követik Istent, de már látják Margó példáját.


Vígh Veronika hívő családban született és gyermekkorban ismerkedett már Istennel, de távol volt tőle.


Veronika a Szomolyai Gyülekezet legfrissebb tagja lett. Sugárzó örömét remek dolog látni! Az a távolság, ami a Menny és Vera istenkereső lelke között volt, már nem áll fenn: Jézus Krisztus megszabadította őt a szorongásaiból, teljesítménykényszerre épülő harcaitól. Létrejött közte és Isten között egy személyes szeretetkapcsolat, amelyben ilyen fiatalon is újat tudott kezdeni. Nincs más hátra, mint előre! :)


Tóth Sanyi testvérünk rátalált az ő Megváltójára, újat kezdett Istennel, így fiatal, de széthulló élete teljesen helyreállt. 



Ezt az új kezdetet fejezte ki jelképesen a bemerítés, ám amikor Sanyit megkérdeztük: "és most, hogyan tovább?", nagyon helyesen csak annyit mondott: "semmi különöset nem fogok tenni, megyek tovább Istennel". Dicsőség és hála a mi Istenünknek Sanyi gyökeresen megváltozott életéért ! :)