2014. december 12., péntek

A Bródy Sándor Könyvtár is csatlakozott az egri "Cipősdoboz Akcióhoz"

Az egri fiókkönyvtárak is gyűjtőpontként működnek december 18-ig


A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár is csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat egri „Cipősdoboz akciójához”. A Deák Ferenc út 9. szám alatti, központi gyűjtőpont mellett így Felnémeten és a Felsővárosban is lehetőség van az ajándékok leadására, a Könyvtár Felnémeti- és Felsővárosi Fiókkönyvtárában, egészen december 18-ig. Mindkét fiókkönyvtárban a teljes nyitvatartási időben várják a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, melyeket a Baptista Gyülekezet mélyszegénységben, vagy nagycsaládban élők, egészségi állapot miatt, családi kapcsolatok hiánya miatt hátrányos helyzetű gyermekekhez juttat el Karácsonyig.

A Felsővárosi Fiókkönyvtárban (Cím: Kallómalom u. 88.; Telefon: 36/788-175; E-mail: harmasfiok@brody.iif.hu) hétfőtől péntekig, 10.00 és 18.00 óra között, szombaton pedig 9.00 és 13.00 óra között fogadják a cipősdoboz-ajándékokat.

A Felnémeti Fiókkönyvtárban (Cím: Kovács Jakab utca 35; Telefon: 36/431-127; E-mail: kettesfiok@brody.iif.hu) hétfőtől péntekig 9.00 és 17.00 óra között, szombaton pedig 9.00 és 13.00 óra között veszik át a felajánlott ajándékcsomagokat.





A Szeretetszolgálat országos akciójához 9 évvel ezelőtt csatlakozott az Egri Baptista Gyülekezet, így gazdag tapasztalat birtokában mondhatjuk, hogy az adventi szeretet-akció városunkban is nagyon népszerű. Évente átlagban 400 doboz kerül a leginkább rászoruló apróságokhoz. Az egri programot néhány éve az önkormányzat is támogatja, segítve a kezdeményezés sikerét. Ebben a folyamatban egy újabb előrelépésként értékeljük és nagy örömmel vettük a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár kezdeményezését és nyitottságát, hiszen a fiókkönyvtárak belépésével a gyűjtőpontok még közelebb kerültek a belvárostól távolabb élő, segítő szándékú egri polgárokhoz is.

A 2014-es karácsonyi jótékonysági akció keretében megajándékozzuk az egri anyaotthon lakóinak gyermekeit, a siketek intézetének bentlakó neveltjeit, valamint a Pásztorvölgyi Általános Iskola rászoruló diákjait.

Mi a teendő, ha cipősdoboz-ajándékot szeretne készíteni?
-    Keressen egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt, és amennyiben ez lehetséges, úgy a tetejét és az alját is külön-külön vonja be a csomagolópapírral!
-    Döntse el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánja ajándékát és ezt írja is fel a doboz tetejére!
-    Nincs más hátra, mint megtölteni a dobozt szeretettel, kedves ajándékokkal!

Mi kerüljön a cipősdobozba?
-    Feltétlenül olyan ajándék, melynek az Ön gyermeke is örülne!
-    Nagyon fontos, hogy szívből, az igazi ajándékozó szeretetével és kreativitásával állítsa össze a csomagot! Gondoljon arra a gyermekre, aki karácsonykor megkapja a dobozt!
-    A fentiek szerint - ha csak lehetséges - új, de mindenképpen kifogástalan állapotú játékot, iskolai eszközt, higiéniai eszközt, tartós édességet, valamint egyéb, az apróságoknak kedves dolgokat helyezzen a dobozba!
-    Példák: * kisautó; labda; baba; plüss-, vagy műanyag állatka; jojó; világító, vagy hangot adó játék és hozzá extra elem; * toll; ceruza; számológép; zsírkréta; kifestő; jegyzettömb; * fogkefe; fogkrém; szappan; fésű; * cukorka; nem töltött csokoládé; nyalóka; rágógumi; napszemüveg; póló; játék ékszer; hajgumik; óra; kis képeskönyv; stb. * Kedves lehet egy családi fotó néhány jókívánsággal…*

HISSZÜK: „Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.”
(Példabeszédek könyve, 11: 25.)