2014. december 5., péntek

December 6-18-ig tart Egerben a "Cipősdoboz Akció"

Az egri "Cipősdoboz Akció" részleteit ismertető sajtóközlemény itt...



Idén 18 éves a Baptista Szeretetszolgálat, amely mára az egyik legnagyobb magyarországi segélyszervezetté vált és közel 20 országban nyújt rendszeres segítséget a szükségben lévőknek.

2004-ben indítottuk el hazánk első önálló Cipősdoboz akcióját, akkor még egyetlen gyűjtőponttal. Ma már több száz vidéki településen és a főváros minden kerületében található gyűjtőpont. A „Cipősdoboz” országos jótékonysági akció hatalmas sikernek örvend: az elmúlt időszakban már minden évben jóval 20.000 fölötti számú doboz gyűlt össze országszerte. A jólelkű magyar emberek összefogásával, sok-sok rászoruló gyermeknek okoztunk örömet. Részletek a www.ciposdoboz.hu oldalon olvashatók.

EGERBEN A DEÁK FERENC ÚT 9. SZÁM ALATT TALÁLHATÓ A GYŰJTŐPONT, ahol DECEMBER 6-TÓL 18-IG, az alábbi rend szerint várjuk a csomagokat:
Hétköznapokon és szombatonként: 16.00 és 18.00-ig
Vasárnaponként 9.00-11.00, illetve 16.00-18.00-ig




ELÉRHETŐSÉGEK:Telefon: 20/886-1679, 20/886-8114, 20/886-0777
Facebook: „Baptista Gyülekezet Eger”, illetve „Cipősdoboz akció - Baptista Szeretetszolgálat”
Web: www.ciposdoboz.hu
Blog: bgyeger.blogspot.hu

Kikhez jutnak el az egri ajándékcsomagok?

Az egri polgárok, családok, iskolák segítségével idén is megpróbálunk örömet szerezni minél több gyermeknek, olyan apróságoknak, akik önhibájukon kívül nem részesülhetnek a családjukkal igazi ünnepben, ajándékozásban. Lehet ez a család anyagi helyzete miatt (mélyszegénységben vagy nagycsaládban élők), egészségi állapot miatt, családi kapcsolatok hiánya miatt.
A 2014-es akcióval kapcsolatban már felvettük a kapcsolatot az egri anyaotthonnal, a siketek intézetével, valamint a Pásztorvölgyi Általános Iskolával. (Emellett - évenként a beérkezett cipősdoboz ajándékok mennyiségétől függően - az országos gyűjtésbe is jut néhány tucat ajándék Egerből.)
 
Az adventi szeretet-akció városunkban is nagyon népszerű: évente átlagban 400 doboz kerül a leginkább rászoruló apróságokhoz. Az egri programot most már hagyományosan támogatja az önkormányzat, segítve a kezdeményezés sikerét. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a gyülekezetünkbe járó gyermekek aktívan részt vegyenek az ajándékok átadásában, lássák kortársaik örömét, személyesen tapasztalják meg, milyen az, amikor az ajándékozó szándéka célba ér.



Az egri akció mottója: Máté evangéliuma 25. fejezet, 31-40.„Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek eléje minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja." "Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ kezdete óta számotokra elkészített országot. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akár csak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg.”