2010. október 11., hétfő

Hálát adva kezdtük meg a munkát...

Október 11-én, hétfőn egy szinte teljesen kiüresített villaépületet vettünk birtokba. Köszönet ezért Istennek, mert ahogyan megfogalmaztuk: hihetetlen úton hozott el minket idáig az Úr. Papp János ügyintéző lelkipásztorunk úgy fogalmazott: "végigtáncoltunk a penge élén". Ma pedig itt vagyunk, mert nem erőben és nem ügyeskedésben bíztunk, hanem az élő és hatalmas Istenben! János testvérünk az esti vezetőségi elején a 33. Zsoltárt olvasta fel. Minden szava nagyon igaz most is, hiszen már nagy utat tettünk meg, de igaz a jövőbe tekintve is, mert még nagy terhet kell viselnünk Isten oldalán. És épp ez utóbbi miatt lesz majd édes és könnyű, ha néha valójában nehéz is.
(A képen a zárcsere...Erdélyi Pál és Szerepi Lőrinc testvérek.)FOTÓALBUM 2010. október 11. hétfő

Zsoltárok 33
"Vigadjatok az Úrban, ti igazak! Az igaz emberekhez illik a dicséret. Adjatok hálát az Úrnak citeraszóval, tízhúrú lanttal zengjetek neki! Énekeljetek neki új éneket, szépen zengjenek hangszereitek!
Mert az Úr igéje igaz, mindent hűségesen cselekszik. Szereti az igaz ítéletet, az Úr szeretetével tele van a föld. Az Úr igéje alkotta az eget, egész seregét szájának lehelete.

Gáttal torlaszolta el a tenger vizét, mederbe zárta hullámait. Féljen az Úrtól az egész föld, rettegjen tőle a világ minden lakója, mert amit ő mondott, meglett, és amit parancsolt, előállott.
Semmivé teszi az Úr a nemzetek tervét, meghiúsítja a népek szándékait. De az Úr terve örökké megmarad, szívének szándéka nemzedékről nemzedékre. Boldog az a nemzet, amelynek Istene az Úr, az a nép, amelyet örökségül választott.
Letekint a mennyből az Úr, és lát minden embert. Lakóhelyéből rátekint a föld minden lakójára. Ő formálta mindnyájuk szívét, ismeri minden tettüket. Nem a nagy sereg segíti győzelemre a királyt, nem a nagy erő menti meg a hőst.
Csalódik, aki lovaktól vár segítséget, mert nagy erejük nem ment meg. De az Úr szeme ügyel az istenfélőkre, akik szeretetében bíznak. Megmenti őket a haláltól, éhínség idején is megtartja életüket.
Lelkünk az Urat várja, ő a mi segítségünk és pajzsunk. Benne van szívünk öröme, mert szent nevében bízunk. Maradjon velünk, Uram, szereteted, mert mi is benned reménykedünk!"

Részletekkel jelentkezünk hamarosan! Addig is szívből köszönjük az imákat, a drukkot, a támogatás minden formáját!