2010. szeptember 18., szombat

Aláíráshoz közeledve

Kedves Olvasó!

Nagyon hosszú az a történet, amit elmesélhetnénk az imaházvásárlással, annak alapvető lépéseivel és az előkészítéssel kapcsolatban. Ezt meg is fogjuk tenni itt, a BLOGON, hiszen épp az az egyik célja ennek a netes kiadványnak, hogy segítsen megérteni a mi gondolatainkat, hálára, dicsőítésre indítson Isten iránt azzal, hogy megosszuk, mi minden történik és esett már meg velünk, itt, Egerben. Tájékoztatni is kívánunk mindenkit az aktuális történésekről, az adománygyűjtésről és a minden bizonnyal még előttünk álló csodákról. Hisszük ugyanis, hogy Isten vitt minket -pásztorkeresés közben is- ebbe az irányba, s ha már így tett, terve, jó gondolata, célja van az új épülettel és gyülekezetünkkel ebben a városban.
Most mégis csak röviden tájékoztatunk minden testvért és kedves érdeklődőt, hogy az adásvételi szerződés aláírása előtt állunk. A vételár 50 millió forint, és hittel, ugyanakkor alaposan számot vetve vágtunk bele a folyamatba, rendszeresen Egerbe látogató külföldi testvérek, helyi felajánlások is voltak már, így gyűlt össze mintegy 16-18 millió forintunk. Ez volt a kiinduló összeg. Ezután néhány gyülekezet is nagylelkű módon segített, jelentős támogatást kaptunk a kerületi testvériségtől és természetesen  mi magunk, egriek is lelkesedéssel ajánlottunk fel egyszeri és havi rendszerességű adományokat az Úr aktuális céljára. Tapasztaljuk, hogy az egyház vezetői is mellettünk állnak,mindent összegezve nagy várakozással tekintünk a következő két izgalmas év elé. Lesznek próbáink, kevésbé lelkes pillanataink, de Isten akkor is ugyanaz lesz, hatalmával és erejével meg tud áldani és át tud emelni minket ezeken, hogy ismét az Ő szemével lássunk és tapasztaljuk jóságát, gazdagságát!
Célunk tehát az, hogy lássátok, halljátok, hogy Ő jó, s hogy amibe minket belevisz, abban hűséges. Szeretnénk folyamatosan beszámolni az ilyen történésekről, s arról is, hogy hol állunk. Számítunk imáitokra, s ha az Úr indít, anyagi támogatásotokra is. Üdvözlet és áldás Egerből!